kode adsense disini
Hot Best Seller

Kiira - Ehjäksi särkynyt

Availability: Ready to download

Taitoluistelija Kiira Korven rankka ja avoin kasvutarina. Valovoimaisen urheilutähden tarinaa värittävät tinkimätön kunnianhimo, kasvavat paineet, ankara harjoittelu ja vaiheet, joissa usko uhkaa loppua – mutta myös rakkaus ja ilo onnistumisen hetkistä. "Olen saanut itse valtavasti oivalluksia ja voimaa luettuani muiden elämäkertoja, ja nyt voin toivottavasti antaa niitä m Taitoluistelija Kiira Korven rankka ja avoin kasvutarina. Valovoimaisen urheilutähden tarinaa värittävät tinkimätön kunnianhimo, kasvavat paineet, ankara harjoittelu ja vaiheet, joissa usko uhkaa loppua – mutta myös rakkaus ja ilo onnistumisen hetkistä. "Olen saanut itse valtavasti oivalluksia ja voimaa luettuani muiden elämäkertoja, ja nyt voin toivottavasti antaa niitä muille."


Compare
kode adsense disini

Taitoluistelija Kiira Korven rankka ja avoin kasvutarina. Valovoimaisen urheilutähden tarinaa värittävät tinkimätön kunnianhimo, kasvavat paineet, ankara harjoittelu ja vaiheet, joissa usko uhkaa loppua – mutta myös rakkaus ja ilo onnistumisen hetkistä. "Olen saanut itse valtavasti oivalluksia ja voimaa luettuani muiden elämäkertoja, ja nyt voin toivottavasti antaa niitä m Taitoluistelija Kiira Korven rankka ja avoin kasvutarina. Valovoimaisen urheilutähden tarinaa värittävät tinkimätön kunnianhimo, kasvavat paineet, ankara harjoittelu ja vaiheet, joissa usko uhkaa loppua – mutta myös rakkaus ja ilo onnistumisen hetkistä. "Olen saanut itse valtavasti oivalluksia ja voimaa luettuani muiden elämäkertoja, ja nyt voin toivottavasti antaa niitä muille."

30 review for Kiira - Ehjäksi särkynyt

 1. 5 out of 5

  Otso Laxenius

  Kirja on upea tarina. Se on kertomus nuoren naisen vaativasta elämästä erittäin vaativan lajin huippuna. Se on myös tarina huippu-urheilijan arjesta ja sen osatekijöistä paikoin todella tarkkoinekin kuvauksine. Kirja on paikoin jopa ylettömän rehellisen kuuloinen teos Kiira Korven elämästä. Kyytiä saavat niin rakkaimmat kuin valmentajat ja sponsorit. Samalla nämä kaikki saavat paikoin yltäkylläisten kuuloisia kiitoksia. Suorat sitaatit ihmisiltä ympäriltään tuo kirjaan paikoitellen ns. toista nä Kirja on upea tarina. Se on kertomus nuoren naisen vaativasta elämästä erittäin vaativan lajin huippuna. Se on myös tarina huippu-urheilijan arjesta ja sen osatekijöistä paikoin todella tarkkoinekin kuvauksine. Kirja on paikoin jopa ylettömän rehellisen kuuloinen teos Kiira Korven elämästä. Kyytiä saavat niin rakkaimmat kuin valmentajat ja sponsorit. Samalla nämä kaikki saavat paikoin yltäkylläisten kuuloisia kiitoksia. Suorat sitaatit ihmisiltä ympäriltään tuo kirjaan paikoitellen ns. toista näkökulmaa. Kirjassaan Kiira onnistuu kuvaamaan lajiaan yhtäältä kauniina ja tunneilmaisultaan tarkkana lajina, jonka taustalla on raadollista harjoittelua loputtomissa määrin. Kirja kuvaa varsin hyvin, mikä merkitys tiimipelaamisella ja luottamuksella on matkalla huipulle. Se on kuva myös siitä, että huipputiimi muodostuu huipuista yksilöistä, joiden täytyy toimia keskenään saumattomasti. Keskeinen osa sitä on syvä luottamus, jonka keskiönä avoin keskustelu. Ennen kaikkea kirja saa ymmärtämään sen, miten vähän tavallinen ihminen voi ymmärtää huippu-urheilun arjesta. Samalla se saa ymmärtämään, että menestys on lahjakkuuden, kovan harjoittelun, sitoutumisen sekä tiimipelaamisen yhteissumma. Matkalla tulee kolhuja. Kun rohkeutta riittää, voi itse vaikuttaa siihen, että niistä selviää, ja jopa saa voimaa uuteen.

 2. 5 out of 5

  Heidi

  Jo pelkästään siksi, että naisista kirjoitetaan naurettavan vähän elämäkertoja, saati sitten elävistä ja nuorista naisista, tämä ansaitsee kaikki maailman tähdet. Mutta lisäksi tämä on aidosti hyvin toimitettu kirja, joka kannattaa lukea jos on esimerkiksi tyttölapsen vanhempi, rasavillin vanhempi, urheilijan vanhempi tai puoliso, urheilija, nainen, ihminen.

 3. 4 out of 5

  Merja

  Olen seurannut Kiiran uraa ihan alusta asti. Opiskeluaikoina luistelin Tapparan Taitoluistelijoiden aikuismuodostelmajoukkueessa (ihan vaan helppo harrasteryhmä, mukana aikuisena luistelun aloittaneita sekä lapsena lopettaneita, kuten minä). Näin Kiiran luistelevan Tapparan luistelijoiden tapahtumassa silloin kerran aivan nuorena tyttönä ja ihmettelin upeaa lahjakkuutta. Omat luistelut lopetin Vaasassa 10-vuotiaana (treenimäärä 13 tuntia viikossa tässä vaiheessa ja en tullut toimeen uuden valmen Olen seurannut Kiiran uraa ihan alusta asti. Opiskeluaikoina luistelin Tapparan Taitoluistelijoiden aikuismuodostelmajoukkueessa (ihan vaan helppo harrasteryhmä, mukana aikuisena luistelun aloittaneita sekä lapsena lopettaneita, kuten minä). Näin Kiiran luistelevan Tapparan luistelijoiden tapahtumassa silloin kerran aivan nuorena tyttönä ja ihmettelin upeaa lahjakkuutta. Omat luistelut lopetin Vaasassa 10-vuotiaana (treenimäärä 13 tuntia viikossa tässä vaiheessa ja en tullut toimeen uuden valmentajan kanssa - en muista tästä juuri mitään, mutta näin minulle on kerrottu). Ilmoitin, etten mene jäälle enää ikinä. Sen jälkeen lopettamispäätös kadutti jo puolen vuoden päästä, mutta mahdollisuutta ei ollut palata. Juna oli ajanut jo ohi. Samassa seurassa oli vain yksi senioriluistelija silloin, selvääkin selvempää oli, miksi vain yksi. Luistelu on huipulla raadollinen laji ja vain luja tahto nousta ylös kaatumisten jälkeen vaatii erityisluonteisen ihmisen ja erityistä lahjakkuutta. Kirja on upea analyysi lajin vaatimista psyykkisistä vaatimuksista, haasteista ja Kiiran kamppailuista lajin vaatimuksien edessä sekä lopulta lopettamispäätökseen ajaneista tekijöistä. Mietin aina Kiiran luistelua katsoessa, mitä Kiiralle kuuluu, miten menee, mitä on epäonnistumisten takana. Kirja antoi vastaukset ja oli todella tarkkanäköinen tarina huippu-urheilijan urasta.

 4. 4 out of 5

  Laura Walin

  Aina jaksan hämmästellä, kun alle kolmikymppiset kirjoittavat elämäkertojaan, mutta tässä tapauksessa se on jotenkin ookoo. Ensinnäkin Korpi tiedostaa tilanteen ja selittää, miksi hän halusi tarinansa julkaista jo nyt, ja toiseksi Korven huippu-urheilu-ura on päättynyt, joten yksi selkeä osa hänen elämäänsä on nyt paketissa. Ehkä sitten yhdeksänkymppisenä hän julkaisee koko elämänsä kerran. Kirja tuntuu olevan hyvin rehellisesti ja avoimesti kerrottu tarina siitä, miksi luistelija Kiira Korvesta Aina jaksan hämmästellä, kun alle kolmikymppiset kirjoittavat elämäkertojaan, mutta tässä tapauksessa se on jotenkin ookoo. Ensinnäkin Korpi tiedostaa tilanteen ja selittää, miksi hän halusi tarinansa julkaista jo nyt, ja toiseksi Korven huippu-urheilu-ura on päättynyt, joten yksi selkeä osa hänen elämäänsä on nyt paketissa. Ehkä sitten yhdeksänkymppisenä hän julkaisee koko elämänsä kerran. Kirja tuntuu olevan hyvin rehellisesti ja avoimesti kerrottu tarina siitä, miksi luistelija Kiira Korvesta tuli se mikä tuli, ja miksi hänen täytyi lopulta päästää siitä Kiira Korvesta irti. Ylisuorittamisen siemenet on kylvetty kotona. Äärimmäinen kunnianhimo ja suorituskeskeisyys ovat hyviä asioita kun tähtää lajinsa absoluuttiselle huipulle, mutta jos asiat menevät överiksi, jännittävällä tavalla kroppa alkaa pettää alta ennen kuin mieli ehtii mukaan prosessiin. Kaikkia asioita Korpi ei vieläkään itselleen myönnä, ja kirjassa on hämmentäviä retorisia kysymyksiä kuten "en nyt sitten tiedä oliko minulla syömishäiriö vai ei" (vastaus: Oli!). Vähän sellainen olo tuleekin, että kirjan kirjoittaminen on ollut osa Korven terapiaprosessia, ja siinä sivussa pääsee koko kansa näkemään millaista hänen elämänsä oli taitoluistelun maailmassa, joka oli yhtä aikaa taivas ja helvetti.

 5. 5 out of 5

  Helena

  Kilpaurheilusta sen syvemmin kiinnostumattomalle lukijallekin tämä tarina antoi paljon. Avoin ja rehellinen tilitys paitsi luistelumaailmasta, myös siitä, millaista elämä on, kun ihminen on itselleen liian vaativa ja itsekriittinen. Pohjavire on surullinen, mutta kasvutarina jättää toivon pilkahduksen kohti tulevaa. Tulee mieleen monta tuttavaa, joille haluaisin suositella tämän lukemista.

 6. 4 out of 5

  Katariina

  Erittäin vaikuttava kuuntelukokemus, kuuntelin siis äänikirjana. Todella hämmentävää oli se, että kirja herätti minussa hyvin samantyyppisiä ajatuksia ja tunteita kuin Pauliina Rauhalan Taivaslaulu ja Essi Ihosen Ainoa taivas, jotka kertovat päähenkilöiden irrottautumisesta lestadiolaisyhteisöstä. Yhteistä näille on mielestäni elämäntilanteen, elinyhteisön ja ehkä oman maailmankuvankin aiheuttama pahoinvointi, jota yksilön on kuitenkin todella vaikeaa ensin tunnistaa itsessään, sen jälkeen hyväk Erittäin vaikuttava kuuntelukokemus, kuuntelin siis äänikirjana. Todella hämmentävää oli se, että kirja herätti minussa hyvin samantyyppisiä ajatuksia ja tunteita kuin Pauliina Rauhalan Taivaslaulu ja Essi Ihosen Ainoa taivas, jotka kertovat päähenkilöiden irrottautumisesta lestadiolaisyhteisöstä. Yhteistä näille on mielestäni elämäntilanteen, elinyhteisön ja ehkä oman maailmankuvankin aiheuttama pahoinvointi, jota yksilön on kuitenkin todella vaikeaa ensin tunnistaa itsessään, sen jälkeen hyväksyä, ja sitten onnistua irrottautumaan siitä. En ollut osannut ajatella, että kilpaurheilukin voisi olla näin rajua henkisestä näkökulmasta.

 7. 5 out of 5

  Tuuli

  Ehh... I really enjoyed this book when I started it, but towards the end, the same things started being repeated over and over again. It was almost like there just wasn't that much to say about the first 30 years of the life of one of Finland's most beloved athletes, which is a ludicrous idea in and of itself. It's a shame, really.

 8. 4 out of 5

  Jussi

  Kirjan rakenne on hankala. Tämä ei etene kronologisesti vaan tavallaan aihe kerrallaan ts edellisessä kappaleessa ollaan jo lopettamassa uraa niin seuraavassa palataan taas alkuun. Arvostan huippu-urheilua enkä taitoluistelusta ymmärrä mitään enkä ikinä seuraa mutta mielenkiinnosta luin ja onneksi luin. Nyt tiedän miten raakaa touhua sekin on. 15 vuotta kilpaurheilua on varmasti vaatinut paljon eikä muuta elämää sitten ole ollutkaan.

 9. 5 out of 5

  Lusitarius

  Hyvin mielenkiintoinen elämänkerta entiseltä huippu-urheilijalta. Kirjan läpi kantavana teemana on ennen kaikkea periksiantamattomuus, kovat vaatimukset, uupuminen ja muiden ihmisten miellyttäminen. Olin hyvin otettu kirjan rehellisestä sävystä; mitään ristiriitoja ei siloteltu, Kiira kertoo rehellisesti myös aiemmin vaietuista aiheista ja valottaa taitoluistelun vaativaa taustaa armottomalla rehellisyydellä. Muistan elävästi seuranneeni Kiiran luistelua televisiosta aina mahdollisuuksien mukaan Hyvin mielenkiintoinen elämänkerta entiseltä huippu-urheilijalta. Kirjan läpi kantavana teemana on ennen kaikkea periksiantamattomuus, kovat vaatimukset, uupuminen ja muiden ihmisten miellyttäminen. Olin hyvin otettu kirjan rehellisestä sävystä; mitään ristiriitoja ei siloteltu, Kiira kertoo rehellisesti myös aiemmin vaietuista aiheista ja valottaa taitoluistelun vaativaa taustaa armottomalla rehellisyydellä. Muistan elävästi seuranneeni Kiiran luistelua televisiosta aina mahdollisuuksien mukaan, joten oli kutkuttavaa lukea Kiiran omia tuntemuksia kisoista joita itse seurasi aikoinaan tv:stä. Hyvin raadollista oli myös lukea perfektionistin itsesyytösiä ja sitä, kuinka hän ei ollut mihinkään saavutukseen tyytyväinen. En tiedä kuinka minulle valikoituu juuri tähän elämänvaiheeseen näin paljon uupumuksesta ja siitä parantumisesta kertovia kirjoja, mutta jälleen kerran voin todeta saaneeni hieman vertaistukea tästä kirjasta. Kiiran ajatukset uupumisesta, se tapa jolla hän luistelua suoritti ja kuinka hän kuvailee ajatusten pyörineen 24/7 luistelussa ovat hyvin lähellä omia ajatuksiani tällä hetkellä omasta työstäni. Jatkuvasti mielessä, 24/7.

 10. 4 out of 5

  Henna Helmi Heinonen

  Erittäin tärkeä kirja sekä tekijälleen että lajin sisällä. Sisällöllisesti aika rikkonainen - en ehkä olisi pysynyt perässä, jos en tuntisi lajia niin hyvin. Paljon sympatiaa heräsi Kiiraa kohtaan, raastavaa arkea hän on elänyt ja rohkea on, kun tuo asiat esiin. Eniten jäin kaipaamaan tietynlaista etäisyyttä ja kypsyyttä tapahtuneisiin, etenkin siksi että kirjaa epäilemättä lukevat monet samankaltaisessa tilanteessa olevat nuoret. Kiira itse on vielä ymmärrettävän lähellä tapahtumia mutta kustann Erittäin tärkeä kirja sekä tekijälleen että lajin sisällä. Sisällöllisesti aika rikkonainen - en ehkä olisi pysynyt perässä, jos en tuntisi lajia niin hyvin. Paljon sympatiaa heräsi Kiiraa kohtaan, raastavaa arkea hän on elänyt ja rohkea on, kun tuo asiat esiin. Eniten jäin kaipaamaan tietynlaista etäisyyttä ja kypsyyttä tapahtuneisiin, etenkin siksi että kirjaa epäilemättä lukevat monet samankaltaisessa tilanteessa olevat nuoret. Kiira itse on vielä ymmärrettävän lähellä tapahtumia mutta kustannustoimituksen tehtävä olisi ollut tarjota jotain keinoja kohti parempaa, jotain mihin tarttua myös nuorille (aikuiset voivat jatkaa Kiiran kirjavinkkeihin). Nuorten kirjahan tämä ei ole, mutta Kiiran julkisen hahmon vuoksi sitä varmasti moni nuori lukee ja ongelmatilanteessa oleva lukija voi jäädä tyhjän päälle. Keskustelun aloittajana ja tabun rikkojana joka tapauksessa hyvin ansiokas kirja - surkeaa, oikeastaan häpeällistä, ettei se ole ehdolla Vuoden urheilukirjaksi!

 11. 4 out of 5

  Charmeine

  Rohkeasti kerrottu kasvutarina, joka tempaa mukaansa. Kirja avaa kilpaurheilijan arkea, matkaa epäonnistumisten ja onnistumisten kautta omille äärirajoille tai jopa niiden yli. Urheilijan arkea tai taitoluistelumaailmaa mielenkiintoisemmaksi nousee kuitenkin kertomus Kiiran henkilökohtaisesta kasvusta ihmisenä. Jo ennen kirjan loppua syntyi muutamaan kertaan vaikutelmia samanlaisesta henkisyydestä, jota myös Tommy Hellstenin kirjoista löytyy -eikä ihme, sillä Kiira itse kertoo Hellstenin kirjoist Rohkeasti kerrottu kasvutarina, joka tempaa mukaansa. Kirja avaa kilpaurheilijan arkea, matkaa epäonnistumisten ja onnistumisten kautta omille äärirajoille tai jopa niiden yli. Urheilijan arkea tai taitoluistelumaailmaa mielenkiintoisemmaksi nousee kuitenkin kertomus Kiiran henkilökohtaisesta kasvusta ihmisenä. Jo ennen kirjan loppua syntyi muutamaan kertaan vaikutelmia samanlaisesta henkisyydestä, jota myös Tommy Hellstenin kirjoista löytyy -eikä ihme, sillä Kiira itse kertoo Hellstenin kirjoista ammentaneensa. Upea, äärettömän rohkea tarina, jota voi lämpimästi suositella kenelle tahansa, joka pohtii elämää pintaa syvemmältä.

 12. 5 out of 5

  Mirja

  Yllätyin. Kiira Korven taitoluistelu-uran kuvaus oli taitavasti kirjoitettu ja kiinnostava. Oman identiteetin pohdinta toisaalta huippu-urheilijana ja nuorena naisena avaa uusia näkökulmia siihen, millaisten paineiden alla luistelija on ollut koko ajan. Olematta mikään paljastuskirja, Kiira kertoo suhteistaan kilpakumppaneihinsa, faneihin, mediaan ja sponsoreihin.

 13. 4 out of 5

  Virva Lehto

  Olipa hienoa lukea Kiiran taitoluisteluajan elämästä siellä julkisuuden takana. Aikamoista paineista elämää joutunut elämään. Ja kamppailua monen asian kanssa. Lopussa kerrottu jalkavaivat ja niiden hoitaminen kolahti itseeni omien vaivojen vuoksi. Ja kiitollisuuspäiväkirja. Aloitin itse sellaisen pidon juuri vuoden alussa.

 14. 5 out of 5

  Anna-Maria Tuominen-Reini

  Toinen kuuntelemani audiokirja! Jaksoin keskittyä. Olin hieman epäileväinen kirjan suhteen. Voiko alle 30-vuotiaasta kirjoittaa kirjan? Tämä oli loistava, jopa silmiä avaava. Kiirasta julkisuudessa saama kuva on aivan jotain muuta kuin mitä hän kirjassa itse kertoo käyneensä läpi. Raju kokemus! Suosittelen lukemaan, jos olet vähääkään suorituskeskeinen.

 15. 4 out of 5

  Mari Ruuska

  Mielenkiintoinen, mutta ainakin äänikirjana kuunneltuna koin välillä vähän hankalaksi seurata, koska kerronnan kulku oli rakennettu erikoisesti tiettyjen teemojen alle. Ajallisesti hypittiin sinne tänne eikä sen vuoksi kaikki kerronnan osa-alueetkaan kulkeneet selkeästi.

 16. 4 out of 5

  Päivi

  Joskus elämäkerran voi hyvin kirjoittaa kolmekymppisenä. Tervetullutta inhimillisyyden peräänkuuluttamista huippu-urheiluun, jossa ei terveitä päiviä nähdä välttämättä fyysisesti sen enempää kuin henkisestikään. Hieno kasvutarina suorittajatähdestä ihan tavalliseksi ihmiseksi.

 17. 5 out of 5

  Iina-Sofia

  Enemmänkin 2.5/5. Hankala arvostella. Oli mielenkiintoista lukea Kiiran elämästä, koska nuorempana seurasin Kiiran uraa. Toisaalta taas tässä teoksessa oli tosi paljon toistoa ja osittain hankala seurata aikahyppyjen takia. Ihanaa, että naisista kuitenkin kirjoitetaan elämänkertoja.

 18. 4 out of 5

  Sanna Torvikoski

  Kiira Korven elämäkerta rakentuu taitoluistelijan uran lopettamisen ympärille. Vaikka ura onkin päättynyt, olisin itse ehkä lukenut mieluummin tavanomaisemmin rakennettua kronologista kertomusta urheilijan kehittymisestä vaativassa lajissa.

 19. 5 out of 5

  Kaija

  Hyvin kirjoitettu teos. Kiira kertoo rehellisesti urastaan ja ajatuksistaan. Kauhean surullista, että hän on ollut niin ylikriittinen ja ankara itseään kohtaan.

 20. 5 out of 5

  Daniel

  2,5/5. Ajoittain kiinnostava lukukokemus nuoren huippu-urheilijan elämästä.

 21. 5 out of 5

  Sofia

  Mukaansa tempaava tarina. Tosi koskettava, ja ajatuksia herättävä. Teksti on kyllä välillä vähän poukkoilevaa, kun vuosissa mennään edes takaisin. Silti ehdoton lukusuositus.

 22. 5 out of 5

  Noora Seilo

  Urheilijan tarina kilpaurheilun raadollisuudesta. Vaikuttaa osittain myös terapiakirjalta kirjoittajalle itselleen.

 23. 5 out of 5

  Laura

  Rehellisen kaunistelematon kuvaus huippu-urheilun raadollisesta vaativuudesta sekä perheen, taustatuen ja valmennuksen merkityksestä. Must read etenkin kaikille nuorille (nais)urheilijoille!

 24. 4 out of 5

  Tiia Oikarinen

 25. 5 out of 5

  Laura

 26. 5 out of 5

  Miisa

 27. 5 out of 5

  Jennireads_

 28. 4 out of 5

  Anu

 29. 4 out of 5

  Jaakko

 30. 5 out of 5

  Johanna

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...
We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.